Exclusive accomodation | Island of Brač

Selca

Selca su smještena na istočnom dijelu otoka Brača, u unutrašnjosti otoka, oko 1 km od mora na nadmorskoj visini od 114 m. Na obali se nalaze turističke zone Punitnak i Ružmarin, smeštene oko prekrasnih plaža Radonja, Spilice i Žirje, u kojima se nudi širok izbor kvalitetnih privatnih smještajnih kapaciteta u apartmanima i kućama za odmor.
Selca se prvi put spominju 1184. kao pastirsko naselje, a poslije kao središte kamenarstva na otoku Braču. Simbol Selaca je kamen, koji je omogućio da se razvije industrija kamena iz koje su izrasle prekrasne kuće, crkve i dvorci okruženi prekrasnim parkovima. Osobito sugestivan lokalitet predstavlja Glavica, na kojoj se nalazi starohrvatska crkvica sv. Nikole iz XI. st. s kupolicom, nad napuštenim starim kamenolomom.

brač, selca, puntinakSelca su također poznata po domaćoj hrani (janjetina, sir, vino, med) i bogatoj ponudi lijepih restorana, koji ostaju u sjećanju ne samo izgledom, već i bogatstvom domaće i internacionalne gastronomske ponude.

U Selcima ćete pronaći sve uvjete za miran odmor, ugodno kupanje u na brojnim obližnjim plažama i uvalama, kvalitetnu ugostiteljsku ponudu, dok ljubitelji provoda i zabave sve imaju na dohvat u 20-ak km udaljenom Bolu.

__________
Source: http://www.bracinfo.com/hr/selca/